Posted on Leave a comment

Lekker warm

Het inbreien van patronen zoals gebeurt in Scandinavië is iets wat ik al heel lang wil proberen en goed wil leren. De enige manier daarvoor is: doen!

Al maanden ben ik bezig om een col te maken met een eenvoudig, twee kleurig patroon en heb besloten dat hij nu lang genoeg is om als col te dragen.

Door gebruik te maken van twee draden die beide van kleur veranderen, maar in een ander ritme, heb ik dit effect gekregen. De wol die ik gebruikt heb is Drops delight. Ik ben er erg blij mee. Hij past precies 2x om mijn nek en is heerlijk warm.

Met het opzetten heb ik een veelvoud genomen van 14 steken genomen, dit is namelijk de breedte van mijn herhaling. Vervolgens heb ik een rib gebreid van 2 bij 2 om vervolgens net zo lang ik patroon door te gaan. De omtrek van deze col is ongeveer 120 cm en de lengte is 60 cm. De laatste paar toeren zijn ook weer een rib van 2 bij 2.

Het lastige met inbreien in de spanning van je draad. Je wilt aan de achterkant niet te grote lussen creëeren, en je wilt je steken ook niet te strak maken, zodat het geheel gaat trekken. De enige manier om dat voor elkaar te krijgen is oefenen, oefenen, oefenen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.